palyazat.png (36 KB)

Megvalósult a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Közhasznú Alapítvány Természetes és épített környezetünk értékeinek bemutatása és védelme – Táboroztatás Tiszalökön című pályázata

A tábor a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és fejlesztéseinek támogatása -2021- Civil szervezetek programszervezési támogatása című felhívásra benyújtott VCA-KP-1-2021/4-000328 kódszámú projekt támogatása által valósult meg.

A 7,9 millió forint vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás keretében 2021. szeptemberében 2 turnusban összesen 100 fő hátrányos helyzetű térségből érkezett gyermek tábora valósult meg, ahol napi három étkezés mellett egésznapos programok kerültek lebonyolításra. Mindennapos programok közé tartozott a testnevelés, torna, kézművesfoglalkozások, túrák, séták, ismerkedés a természettel. A felügyelő szakemberek, pedagógusok munkája is a támogatás terhére került díjazásra.

A projekt keretében beszerzésre került kettő időjárás álló madáretető és itató állás, továbbá 10 db mobil fotókiállító állvány.

A tábor célja Tiszalök és környéke épített és természeti értékeinek szélesebb körben történő ismeretterjesztése. A kiváló lehetőség arra, hogy bemutassa az ember és az általa épített környezet, valamint természeti környezetünk kapcsolatát, ennek hatásait, közép- és hosszútávon várható következményeit. A tábort az a globális probléma indokolta, amely helyi és térségi szinten is mérhető, már szemmel látható: a klímaváltozás.

 Célunk, hogy a közvetlen élményszerzés útján adjunk információt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található hátrányos helyzetű tiszalöki térségben élő - a projektbe közvetlenül bevont – diákokoknak, akik ezáltal felismerik az őket körülvevő természeti értékeket, azok jelentőségét, megbecsüljék majd védjék azt.

A projekt keretében beszerzett mobilizálható kiállító eszközök egy természetfotó kiállítás keretében a mai napig is megtekinthetőek.

palyazat.png (36 KB)

Megvalósulás alatt a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Közhasznú Alapítvány Természetes és épített környezetünk értékeinek bemutatása és védelme – Táboroztatás Tiszalökön című pályázata

Kép2.jpg (337 KB)

A PET-Kupa „bajnokai” a MÜMÜ- aza Műanyag Műhely elhivatott szakemberi érdekes bemutatót tartottak a már mindennapjainkban megtalálható, meglévő műanyagok érdekes, további felhasználásnak trükkjeiről, amelyek közül néhány trükköt alkalmazva akár otthoni környezetben – természetesen szülői felügyelet mellett- a gyerekek is egyedi ajándékokat vagy akár játékokat tudnak készíteni.

 

  1. szeptember 21.

 

 

palyazat.png (36 KB)

Támogatásban részesül a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Közhasznú Alapítvány Természetes és épített környezetünk értékeinek bemutatása és védelme – Táboroztatás Tiszalökön című pályázata

A Városi Civil Alap keretében „Civil közösségi tevékenységek és fejlesztéseinek támogatása -2021- Civil szervezetek programszervezési támogatása című felhívásra benyújtott VCA-KP-1-2021/4-000328 kódszámú projekt 7,9 millió forint vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatásban részesül.

A projekt megvalósítási időszaka: 2021. 01.01. -2022.12.31.

Célunk, hogy a közvetlen élményszerzés útján adjunk információt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található hátrányos helyzetű tiszalöki térségben élő - a projektbe közvetlenül bevont – diákokoknak, akik ezáltal felismerik az őket körülvevő természeti értékeket, azok jelentőségét, megbecsüljék majd védjék azt.

 


kistiszakistisza
Mosolygós arc

Gyerekbarát program

Autó

Ingyenes parkolás

Gépi tanulás

Interaktív tanulás

Önálló barangolás vagy séta szakmai vezetővel

Az ökocentrum területén lehetőségünk van akár egy önálló könnyed sétára, de akár arra is, hogy szakmai vezető segítségével közvetlen élményeken keresztül, saját tapasztalatokat gyűjtve színesebb és mélyebb ismeretekkel gazdagodjunk. A körülöttünk lévő valóság szépségeit visszaadni csupán közvetlen, saját tapasztalatainkon keresztül lehetséges, ezért arra kérjük, jöjjön el hozzánk személyesen, és engedje meg, hogy megmutassuk mindazt, amit megálmodtunk és létrehoztunk: a természet feltétlen tisztelete és szeretete által ihletett tiszalöki Kis-Tisza Ökocentrumot.

Az Ökocentrum képekben »

Jelentkezzen be hozzánk

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

kistiszakistiszakistisza
Támogatóink
Támogatóink

Lépjen velünk kapcsolatba!

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken vagy küldjön üzenetet azonnal

kistisza

Fogadóépület:

Gyurgyalag Falatozó 4450 Tiszalök, Töltés u. 2.

kistisza

Telefon:

+36 (70) 670 1019

kistisza

E-mail:

info@kistisza.hu

Jelentkezzen be hozzánk

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat