Tanösvény

Tegyen egy kellemes sétát a Kis-Tisza Ökocentrum természetvédelmi tanösvényén

Az ökocentrumba és a tanösvényre egész évben megéri ellátogatni, 6m a legszebb idószak mégis a tavasztól a melegebb oszi napok kezdetéig tart, hiszen ekkor találkozhat igazán pompás és életteli élovilággal a látogató. A könnyü túrán való r'észvételre lehetoség van onállóan vagy túravezetovel is. Keressen minket bizalommal szervezett túrával kapcsolatban!

 

Kis-Tisza természetvédelmi tanösvény Kisokos

A tiszalöki Kis-Tisza Ökocentrum ket épületben létesitett interaktiv kiállitóterem, oktatóterem, kutató és megfigyelöterem, valamint egy 2,2 km hosszú, információs táblákkal ellátott tanösvény segitségével mutatja be a Tisza Kenyérgyári-holtágának és térségének lenyügozo novény-és állatvilágát. A látogatók megismerkedhetnek számtalan itt élo halfajjal, vizimadárral, kétéltüvel, puhatestúvel és fokozottan védett kategóriába sorolt emlössel.Honlapunkon nem talál madárcsicsergést, nem hallhatja a nádas suhogását, sem az ártéri erdó zúgását. A körülöttünk lévő valóság szépségeit visszaadni ugyanis nyilvánvalóan lehetetlen vállalkozás lett volna.

 

image 6.jpg (531 KB)

 

Tiszalok a Tisza bal partján, földrajzilag Szabolcs-Szatmár-Bereg megye észak-nyugati részén, a Mezőség tájegysegben fekszik. Tiszalökön található hazánk egyik legnagyobb vízerőműve a vízlépcsővel, a zsilippel és a hajójavitóval kiegészülve. A vízlépcső mellett terül el a több hektáros Tiszalöki Arborétum.

A holtág környezete rendezett, családbarát kialakitású, nem horgászó családtagok számára is alkalmas kikapcsolódásra, aktiv és passziv pihenésre. Egész nap során találhatunk napos és árnyékos partszakaszokat, esöbeállók, fedett sörpadok, filagória, asztalok, lócák biztosítják a kényelmét.

 

Hol van a tanösvény?

A Kis-Tisza Ökocentrum Tiszalökön található a tiszatardosi komphoz vezetö úton, amelyet a helyiek csak Kenyergyari-holtagnak hivnak. A vizen található fahídon átsétálva végigjárható tanösvényunk

image 6.png (747 KB)


kistiszakistisza
Mosolygós arc

Gyerekbarát program

Autó

Ingyenes parkolás

Gépi tanulás

Interaktív tanulás

Önálló barangolás vagy séta szakmai vezetővel

Az ökocentrum területén lehetőségünk van akár egy önálló könnyed sétára, de akár arra is, hogy szakmai vezető segítségével közvetlen élményeken keresztül, saját tapasztalatokat gyűjtve színesebb és mélyebb ismeretekkel gazdagodjunk. A körülöttünk lévő valóság szépségeit visszaadni csupán közvetlen, saját tapasztalatainkon keresztül lehetséges, ezért arra kérjük, jöjjön el hozzánk személyesen, és engedje meg, hogy megmutassuk mindazt, amit megálmodtunk és létrehoztunk: a természet feltétlen tisztelete és szeretete által ihletett tiszalöki Kis-Tisza Ökocentrumot.

Az Ökocentrum képekben »

Jelentkezzen be hozzánk

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

kistiszakistiszakistisza
Támogatóink
Támogatóink

Lépjen velünk kapcsolatba!

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken vagy küldjön üzenetet azonnal

kistisza

Fogadóépület:

Gyurgyalag Falatozó 4450 Tiszalök, Töltés u. 2.

kistisza

Telefon:

+36 (70) 670 1019

kistisza

E-mail:

info@kistisza.hu

Jelentkezzen be hozzánk

Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Kapcsolat